Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína vezou z Prahy další “zlaté” body!

8. 3. 2010 | Muži B | 18. kolo |

Jičín po domácí výhře odjížděl na kuželnu Kostruktivy Praha k duelu s Uhlenými Sklady Praha bojovně naladěn. Od samého začátku obě strany věděly, že jde o hodně, a tak v mnoha momentech pracovala nervozita.

Více však u domácích, kterým nezahrál doma jinak velice silný David Kuděj. Toho dokonale využil k získání náskoku a výhře 518-476 Tomáš Kottvald. Pavel Kříž v závěru stíhal Zbyňka Sedláka a když předposledním hodem dohodil musel porazit na výhru posledním hodem osm. To se nepovedlo, ale výborná sedmička znamenala remízu 519-519, která byla ziskem pro Jičín, který se ujal vedení 1,5:0,5 bodu.

Také úvodní dráhy dalších soubojů vyšly lépe Jičínu. Poté však domácí zabrali a šli do vedení. Lukáš Vik nakonec podlehl nejlepšímu z domácích Antonínu Knoblochovi 517-542. Jiří Kapucián však na závěrečné dráze zabojoval a duel s Josefem Dvořákem strhl na stranu Jičína v poměru 539-524. Jičín tak stále držel vedení 2,5:1,5 bodu, ale rozdíl mezi oběma celky byl minimální.

Domácí také v úvodu závěrečné fáze zápasu nejenže smazali své manko, ale šli do mírného vedení. V druhé polovině startu se však začal výborně rozehrávat Vladimír Pavlata. Bohužel hra se hodně kouskovala a bylo těžké udržet rytmus. Nervozita však překvapivě dolehla více na domácí, hosté to vycítili a opět šli do mírného vedení. Jaroslav Kříž sice podlehl 499-518, ale Vladimír Pavlata díky výborným dorážkám na posledních dvou drahách uhájil mírný náskok Jičína a rozpoutal tak obrovskou radost v táboře hostí. Jičín vítězí 5:5:2,5 o 46 kuželek a ve vyrovnané tabulce právě svého soupeře odsouvá o skóre za svá záda. Navíc doma prohrávají dva velcí soupeři v boji o záchranu Č.Kostelec a Ústí nad Labem.