Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Nová kuželna roste jako z vody!

23. 6. 2010 | Ostatní | Rekonstrukce | J. Kapucián

Jak jsme již informovali, po dvaadvaceti letech přistoupili jičínští kuželkáři ke generální rekonstrukci svého sportovního stánku. Devátého května začala demontáž dosavadního zařízení, tedy automatických stavěčů kuželek, podavačů koulí a elektroinstalace. Poté následovalo rozebrání roštů pod rozběhy a další demoliční práce.

V předchozím týdnu již dorazil z moravského Vracova kamion se 14 tunami materiálu a pracovníci specializované firmy J&R Digital se pustili do díla. V první fázi jsou instalovány rošty, na které bude nakonec položen finální povrch sportoviště, tedy desky a rozběhy. Při pokládání je samozřejmě nutná absolutní přesnost a každá část tak musí být precizně zaměřena vyvážena. V této chvíli již stojí i základní konstrukce strojovny, na kterou budou později instalovány automatické stavěče renomované německé firmy Schmidt. Od našich západních sousedů dorazí v dalším kamionu rovněž všechny povrchy jak drah, tak rozběžiště, svody koulí atd.
Všichni příznivci kuželek se tak mají na co těšit. Přestože montážní práce započaly o týden déle, již na konci prvního červencového týdne by sportoviště mělo být předáno. O tom jak se rodí špičkové sportoviště Vás budeme pravidelně informovat.