Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Muži A zahájili ligu rekordem kuželny, Béčko veze body z Č. Kostelce!

20. 9. 2011 | Muži A | 1. kolo |

Skvělý vstup do 3. kuželkářské ligy mužů se podařil oběma Jičínským celkům.

Jičín A, který se bude pokoušet o návrat do druhé ligy nastoupil proti nebezpečnému PLASTONU Šluknov. Severočeši loni na jičínské čtyřdráze předváděli výborné výkony a tak Jičín vstoupil do utkání maximálně koncentrován. Odměnou mu bylo vedení od samého úvodu a až nečekaně jednoznačný průběh utkání. Vše skvěle zahájil Jiří Vejvara, který se stal nejlepším hráčem utkání. Celkem porazil vynikajících 564 kuželek a svého soupeře kterému se vůbec nedařilo o 104 kuželek! V druhém souboji Pavel Louda podlehl Marušákovi 522-535.

V prostřední části utkání nastoupil řádně motivován výkonem svého bratra Josef Vejvara a po dalším skvělém výkonu mu na něj chyběli po sto dvaceti hodech pouhé 3 kuželky, když se mu počítadlo zastavilo na hodnotě 561 bodů! Svého soupeře, který byl navíc střídán však pro změnu porazil o 3 kolky vaším rozdílem tedy o 107 kuželek. Šluknov však stále držel v naději na nerozhodný výsledek mírným vedením Jan Koldan nad Jiřím Drábkem. Posila z Jilemnice však předvedla strhující závěr. V posledních čtyřech hodech do dorážky, nejprve devítka na dva hody, předposledním hodem hodovou devítku! Díky tomu posledním hodem do plných strhává vítězství o 4 kuželky 534-530 na svou stranu a Jičín vede již 3:1.

V závěru pokračují ve velice kvalitní hře i Lukáš Vik s Jaroslavem Soukupem. Vik jako třetí v dresu Jičína atakuje hranici skvělých 560 bodů. Ta nakonec o jedinou kuželku odolává. I tak vítězí nad Vajnarem jednoznačně 4:0 559-511. A když přidává Soukup 548 kuželek, přestože prohrává s Ruabnickým (543) 1:3 na dráhy, překonává SKK Jičín A po skvělém týmovém výkonu o 4 kuželky rekord kuželny! Ten má nyní hodnotu 5288 kuželek. Konečné skóre utkání tak zní 6:2 pro domácí.

O velké překvapení se postaral Jičín B v Náchodě, kde má své domácí prostředí Červený Kostelec. Jičín zde vždy předváděl vyrovnané souboje a nyní cítil možnou šanci v menší rozehranosti soupeře na Náchodské kuželně v samém úvodu sezóny a do utkání šel hodně sebevědomě. To se také odrazilo v samém úvodu, kdy šel ihned do vedení. Vladimír Pavlata vybojoval úvodní bod proti nebezpečnému Štěpánu Schusterovi 544-532. Agaton Plaňanský po skvělém úvodu přidal dalších deset kuželek k náskoku Jičína, ale bohužel vzhledem ke klesající tendenci jeho výkonu mu unikl bod po prohře 1:3 na dráhy.

Jičínská smršť v podobě dvou nejlepších výkonů celého kola 3.ligy však naprosto zlomila odpor domácích již v prostřední části utkání! Jiří Kapucián předvedl proti Pavlu Novákovi (548) výborných 576 shozených kuželek a dorostenec Agaton Plaňanský ml. prokázal výbornou aktuální formu novým osobním rekordem 596 bodů! Jičín tak rázem vedl 3:1 o 131 kuželek a bylo prakticky po zápase. Jaroslav Kříž (472) a Vladimír Řehák (511) se již nedokázali nažhavit ke špičkovým výkonům, přesto v poklidu dovedli utkání ke konečné výhře 5:3.

V sobotu se od 13:30 utkají oba celky SKK Jičín v domácím prostředí v oddílovém derby!