Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín vedou 2.ligu!

7. 11. 2012 | Muži A | 6. kolo |

Sadská utrpěla po dramatickém závěru v Benešově svoji první letošní porážku a tak přenechává vedoucí příčku Jičínu, jenž hladce doma přehrál Plzeň. Stejně tak s přehledem vyhráli doma hráči Rokycan nad Podbořany a drží si třetí příčku se stejným bodovým ziskem jako týmy před nimi.

Jičín potvrdil proti Škodě Plzeň s velkou převahou roli favorita a svému soupeři nadělil dokonce kanára, tedy výsledek 8:0! Domácím stačily k bodovým ziskům i čtyři průměrné výkony v podání Josefa Vejvary 521, Lukáše Vika 517, Miloslava Vika 527 a Jaroslava Soukupa 525. Vynikající hru navíc předvedl Agaton Plaňanský, který dokonce atakoval hranici šesti set bodů, ale o tu jej připravila po třech skvělých třicítkách ta závěrečná. Díky vynikají koncovce jej nakonec dokázal ještě předčit rekordman jičínské kuželny Jiří Vejvara, kterému se počítadlo zastavilo až na vynikajících 586 poražených kuželkách! To v závěrečném součtu znamenalo i velice pěkný týmový výkon 3245 shozených kuželek. Jičín tak opět potvrdil, že je jako staronový účastník druhé nejvyšší soutěže jejím největším překvapením.

V sobotu se hráči Sportovního kuželkářského klubu představí v Kutné Hoře ve šlágru 7.kola v přímém souboji o špici tabulky proti KK SDS Sadská.