Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři zahajují mistrovské soutěže

12. 9. 2015 | Ostatní |

Mistrovská kuželkářská sezóna začíná registrovaným hráčům již tento víkend. A tým má za sebou vydařené tradiční soustředění v Rokytnici nad Jizerou a samozřejmě účast na domácím Jičínském poháru. Muži A se představí v novodobé historii poprvé v nejvyšší soutěži. Hrát budou ve stejném složení jako loni a jediným cílem zůstává záchrana, což by byl pro tuto sestavu velký úspěch.

Podařilo se udržet dorosteneckého a juniorského úspěšného reprezentanta Honzu Bínu. Vynikající výkony a herní elán loni prokazoval Pavel Kaan který před loňskou sezónou přestoupil z KK Hvězda Trnovany a svými ligovými zkušenostmi bude patřit k základním kamenům týmu. V sestavě Jičína zůstává také Ladislav Beránek, který přišel na hostování z Hradce Králové a po roce se tak opět vrací do nejvyšší soutěže, kde předtím sbíral jeden mistrovský titul za druhým v týmu SKK Náchod. Velký potenciál dříme také v medailistovi z juniorského mistrovství ČR Jiřím Drábkovi, který loni předváděl velmi kvalitní a vyrovnané výkony. Pokud naváže na svou loňskou formu bude jistě velmi platným hráčem i v nejvyšší soutěži Jaroslav Soukup. Dle výkonů z jičínského poháru hlásí po jarním drobném útlumu návrat formy také Lukáš Vik. Ten se tak stává dalším členem úspěšného rodinného klanu, který okusí souboje s elitou v nejvyšší soutěži. Že bude v týmu zdravá konkurence, o to se postarají zkušené stálice A týmu Josef Vejvara a Roman Bureš. Svou prvoligovou misi zahájí hráči SKK Jičín na domácí půdě v sobotu 12. 9. od 14 hodin, kdy hostí Valašské Meziříčí a hned o týden později zavítá do Jičína přední český celek a každoročně jeden z aspirantů na medaile Slavoj Praha. Hrát se bude tradičně od 14 hodin 19. 9.

Muži B (P. Louda, V. Pavlata, T. Pavlata, V. Řehák, J. Kříž, M. Mazáček) ve Východočeské divizi nečeká lehký ročník. Do Liberce odchází Plaňanský ml., kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům nemohou počítat s častou pomocí P. Kříže a A. Plaňanského a mohou se tak dostávat do potíží se sestavou. Jistě bude nutná velmi dobrá spolupráce s C týmem. Družstvo zahájí navíc letošní ročník dvěma zápasy na venkovních drahách 11. 9. v Rychnově a 18. 9. ve Vrchlabí, obojí s tamními B týmy.

Muži C (P. Portyš, J. Jeřábek, P. Kolář, J. Kolář, L. Křivka, J. Brumlich, J. Čapek a J. Kapucián) vstoupí do nového soutěžního ročníku až v pátek 25. 9. ve Vrchlabí. Tým zůstává ve stejné sestavě jako loni, navíc je v sestavě Petr Kolář, který se vrací na kuželkářské dráhy po několika dlouhých letech. Cílem týmu bude vrátit se po loňské sezóně opět do horní poloviny tabulky Východočeského přeboru.

Bohužel oba ženské týmy se po letech setkávají ve 2. lize a o návrat mezi elitu se budou pokoušet v obdobných sestavách jako loni. Podařilo se prodloužit hostování Ivy Kaanové a na hostování navíc přichází také Michaela Kučerová z Hořic, která má dlouholeté zkušenosti s nejvyšší soutěží v dresu Slavie Praha či SKK Náchod. Soutěžní ročník začne pro A tým venkovním utkáním s Neratovicemi tuto sobotu 12. 9., ale pokračovat bude poté až 10. 10. po třítýdenní pouze. B tým naopak začne domácím utkáním s Náchodem B v 10 hodin v sobotu 19. 9. a poté jej čeká dvoutýdenní přestávka.