Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Trio dorostenek SKK Jičín postoupilo do finále Českého poháru!

24. 2. 2016 | Dorostenci | Český pohár dorostu |

Šestými turnaji, které uzavřely základní část, pokračoval letošní ročník Českého poháru dorostu. Známa je tak dvacítka nejlepších dívek i chlapců, kteří se představí 13.3. ve finálovém turnaji na osmidráze v Olomouci. Do finále se nakonec nepodařilo proklouznout Jaroslavu Soukupovi nejmladšímu, kterému poslední turnaj nevyšel. Na jaře zatím hledá výbornou podzimní formu, ale i celková 26. příčka mezi více jak 150 hráči z celé ČR je pro mladého jičínského hráče úspěchem a příslibem do budoucna.

Naopak hodně natěšeni jsou příznivci SKK Jičín na finále dívek, ve kterém se objeví hned trio hráček oblékající dres SKK Jičín! Z osmé pozice vstoupí do finále Marie Morávková, která měla letos rovněž lepší podzim než jaro. Jelikož bodové rozdíly od čtvrtého prakticky až do dvacátého místa jsou minimální a vzhledem k dvojnásobně hodnocenému finále, bude konečné pořadí hodně záležet na aktuálním výkonu.

Obhájkyně prvenství v ČP z loňské sezóny Nikola Portyšová se letos pomaleji rozjížděla, ale od oddílových přeborů jí jde forma nahoru. To potvrdila i vítězstvím na závěrečném turnaji nyní v Náchodě 549. Na medailové příčky bude útočit ze šesté příčky s poměrně velkým bodovým mankem, ale pokud se dvojnásobná mistryně světa zkoncentruje a bude jí přát i trocha štěstí - není nic nemožné. O čem nikdo nepochybuje, je naopak největší aspirantka na prvenství. Tou je dlouhodobě nejlepší česká dorostenecká a i juniorská reprezentantka Natálie Topičová, která letos hostuje v Jičíně. Svou suverenitu v letošní pohárové soutěži opět potvrdila výhrou v závěrečném turnaji série a to v parádním náhozu 599 poražených kuželek! Do finále vstoupí s impozantním náskokem 35. bodů. Do pohárových bojů se letos zapojilo již více jak 150 chlapců a 99 dívek!