Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Jičín převálcoval Olomouc 7:1 – utkání ozdobily čtyři šestistovky!

21. 3. 2016 | Muži A | 20. kolo |

V sobotu čekalo kuželkářský A tým Jičína jedno z nejdůležitějších utkání sezóny. Poté co v přímém souboji o záchranu dokázali jičínští uspět na půdě soupeře s Červeným Kostelcem, představili se nyní v domácím prostředí proti HKK Olomouc. Olomouc má ve svém kádru dva hráče z elitní desítky jednotlivců, zkušeného a úspěšného reprezentanta Martina Vaňka i skvěle hrajícího Radka Havrana.

Navíc Hanáci přijeli do Jičína řádně nažhaveni, neboť s podzimní domácí prohrou od Jičína rozhodně nepočítali. Jičín navíc stale nemohl počítat se zraněným Josefem Vejvarou, zato byl povzbuzen výhrou v Náchodě. Hrálo se o hodně, bylo jasné kdo uspěje přiblíží se rouhodující měrou k záchraně!

A opět parádně zaplněné hlediště kuželny mělo na co koukat! Jičínu skvěle vyšel úvod a rychle se dostal do vední o více jak třicet kuželek. Po úvodní šedesátce vedl jak Jiří Drábek, tak Pavel Kaan a ten dokonce 2:0 nad Martinem Vaňkem! Vaněk však v druhé polovině svého startu pořádně zabral 153 +167 a nakonec s přehledem zvítězil 602-561. Na straně domácích však vyšperkoval svůj výkon dalším pokořením šestistovky Jirka Drábek 602-542 a za stavu 1:1 Jičín vedl těsně o 19 kuželek.

V prostředí části se lámal chleba. Fantastický souboj nabídli přední hráči nejvyšší soutěže. Jan Bína se postavil proti Radku Havranovi. A byla to nádherná bitva o každkou kuželku. Jednotlivé dráhy: 146-142, 156-158, 167-145 a 153-162! Bína tak dokázal zvíětzit po skvělém výkonu obou borců 622-607 a nakopnout sebevědomí domácích. Neméně důležitý byl vedlejší duel, který pro Jičín začal tragicky, ale končil klíčovým rozdílem. Roman Bureš se protrápil úvodní drahou 115-134, ale udržel koncentraci, dokázal se z neúspěchu oklepat a jeho pověstná bojovnost nakonec slavila úspěch! Na dalších drahách předvádí skvělých 153 a 156 a rázem donutil hosty ke změně, trápícího Krajzingera střídá ostřílený Zubalík, ale do tempa se nedostane a nakonec hosté prohrávají tento osuboj vysoko 564-516. To se ukazuje jako zlomový bod zápasu. Jičín jde do vední 3:1 o 82 kuželek.

Otřesení Hanáci s takovýmto stavem po čytřech hráčích rozhodně nepočítali, jejich hlavní trumfy měly odehráno a Jiří Němec s Kamilem Bartošem se již v závěru nezmohli na odpor. Naopak uklidňující náskok výrazně nalil seběvědomí domácím. Jak Lukáš Vik, tak Jaroslav soukup atakovali šestistovku! Ta nakonec těsně v obou případech odolala, ale skvělé výkony při výhrách 587-544 a 597-563 znamenaly druhý nejlepší výkon sezóny a jasné vítězství nad Olomoucí 7:1 o 159 kuželek!

V posledních dvou kolech čeká Jičín nejtěžší možný los, po velikonoční ligové přestávce se představí na půdě doma prakticky neporazitelného Vrchlabí, které navíc žene vidina historického medailového úspěchu. Ano Vrchlabí se hodně nahlas přihlásilo do boje o jednu z medailí, když senzačně dokázalo zvítězit na půdě již jistého obhájce titulu SKK Rokycany. Kuželkáři Rokycan v této sezóně s nikým neztratili ani bod, až na jednu vyjímku. Ano a tou je právě Vrchlabí, které naopak obralo ve vzájemných duelech lídra soutěže o všechny čtyři body! Hrát se bude ve Vrchlabí 4.2. od 15 hodin. A sváteční utkání poté čeká Jičín na závěr sezóny kdy si pro zlaté medaile a pohár přijednou do Jičína mistři Ćeské Republiky SKK Rokycany!