Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Premiérové prvoligové derby historie mezi kuželkáři Jičína a Hořic skončilo nerozhodně!

3. 10. 2016 | Muži A | 4. kolo |

Los čtvrtého kola letošního ročníku 1. kuželkářské ligy svedl v sobotu od 14 hodin na kuželně SKK Jičín k premiérovému prvoligovému derby historie celky SKK Jičín a SKK Hořice. Rozpoložení v obou táborech bylo před zápasem naprosto rozdílné. Domácím, kteří loni odehráli mezi elitou vydařenou sezónu, se letos nedaří. Naopak nováček soutěže SKK Hořice odehrál na úvod sezóny výborné zápasy a drží se v horní polovině tabulky.

Úvodní dvě dráhy byly z obou stran mírně nervózní a hráči střídali pěkné okamžiky s těmi slabšími. V průběhu druhé šedesátky však jasně převzali iniciativu domácí Jiří Drábek a Pavel Louda. Hodně zpřesnili hru a oba dva dovedli své duely k vítězné koncovce. Jiří Drábek zdolal Ivana Vondráčka 580-553 a Pavel Louda v nejlepším výkonu celého utkání Dominika Rumla 586-570. Jičín se tak ujal vedení 2:0 o 43 kuželek. V prostřední části domácí hodně polevili a Hořice toho využili ke srovnání skóre. Vojtěch Tulka uhájil v dramatickém duelu výhru o 6 kuželek 559-553 nad Janem Ringelem a Jaromír Šklíba převálcoval slabě hrajícího Lukáše Vika 583-526. Kuželkáři Hořic tak získali mírný náskok dvaceti kuželek před závěrečnou třetinou zápasu.

Jičín, který v zápase nutně potřeboval bodovat, se dostal pod velký tlak. Bohužel to se projevilo v úvodu závěrečné části, kde Hořičtí získávají obě dráhy a zvyšují vedení na 51 kuželek. Jičín nesložil zbraně a bojoval, před poslední drahou však stále prohrával o 36 kuželek. Jenže ani hráči Hořic se nevyvarovali výpadku. Vůbec jim nevyšli poslední plné a tak před závěrečnou dorážkou dělilo oba celky pouhých pět kuželek. Derby jak má být! Dorážku zvládli lépe pro změnu kuželkáři SKK Hořice, ale k výhře jim to nestačilo. Josef Vejvara získal třetí bod pro domácí díky konečné výhře 566-559 nad Radkem Košťálem. Jaroslav Soukup otočil po výpadku na úvodní dráze duel na 3:1 ve svůj prospěch, když závěrečnou třicítku vyhrál těsně o 4 kuželky! Jičínští tak získávají čtyři body ze hry, tým Hořic však dosáhl o 25 kuželek lepšího součtu 3349-3324 a tak historicky premiérové okresní derby v 1. lize mužů končí spravedlivou remízou 4:4.