Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Přes rekordní výkony Jaroslava Soukupa 610 a Josefa Vejvary 606 Jičín těsně podlehl

6. 12. 2005 | Muži A | 11. kolo | J. Kapucián

K poslednímu utkání podzimní části 2.kuželkářské ligy mužů zajížděli hráči SKK Jičín na půdu ambiciózního Blanska. Jičín zamíchal se sestavou a tato taktika na úvod vyšla téměř dokonale. Jaroslav Soukup byl skvěle nabuzen na domácího Ondřeje Němce. Toho zaskočil dvěma hodovými devítkami v v úvodní dorážce, čímž obrátil dosavadní průběh duelu. Na druhé dráze se ještě zlepšil a v polovině disciplíny měl na počítadle výborných 297. To však nebylo zdaleka vše! Ve druhé šedesátce svůj výkon ještě vyšperkoval a stal se prvním hráčem Jičína v historii, který překonal magickou hranici šesti set kuželek – 610!! Velmi dobře hrál i Roman Bureš, bohužel měl pořádnou porci smůly. Přestože domácího Musila porazil na součet 586-580, tři těsné prohry na jednotlivých drahách (mezi nimi o 1 a 2 kuželky) znamenaly pro domácí srovnání skóre na 1:1. Jičín však vedl nad zaskočenými domácími o 69 kuželek!

V prostřední části utkání zahájil Petr Nečas proti Pavlu Křížovi čtyřmi hodovými devítkami za sebou! Jičínský kuželkář se však stále držel v těsném závěsu a v poslední dorážce svého soupeře předstihl 577-574! Bohužel na vedlejších drahách se vůbec nedařilo Jiřímu Kapuciánovi, který se nevyrovnal se specifickým mazáním a podlehl nejlepšímu hráči domácích Kotlánovi vysoko 500-596. Domácí se tak dostali do vedení o 24 kuželek. Závěr byl opět hrou nervů. Petru Streubelovi se sice příliš nedařilo, zato Josef Vejvara hrál výborně. Podobně na tom byly domácí a bylo jasné že rozhodne celkový součet. Šedesát hodů před koncem snížili hráči Jičína na rozdíl pouhých 2 kuželek! Třicet hodů před koncem byl rozdíl pouhé tři kuželky! V závěru však stejně jako v Rychnově, nesmírně cenné body utekly, přestože Josef Vejvara rovněž překonal (606) magickou šestistovku.


Nicméně si tým Jičína opět vylepšil své historické maximum a to na 3404! Navíc si dokázal, že je schopen držet krok i s nejlepšími na padavých kuželnách a to přestože celý podzim absolvoval bez dvou dlouhodobě zraněných hráčů základní sestavy. Vyhlídky pro jarní boj o medailové pozice jsou tedy příznivé.