Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

V polovině východočeského kuželkářského derby ženy Jičína vedly, ale M.Kučerová rozhodla o výhře Náchoda

7. 2. 2006 | Ženy A | 15. kolo | J. Kapucián

Východočeské derby bylo jedním z nejsledovanějších utkání 15 kola I.ligy kuželkářek. Družstvo Jičína přijelo do Náchoda s cílem získat nejméně bod za remízu. Domácí hráčky však po výhře v Šumperku nechtěly doma ztrácet. Konečný výsledek vypadá poněkud jednoznačně, byl to však boj na ostří nože.

Vstup do utkání vyšel lépe hráčkám Jičína. Domácí Eva Majerová v úvodu nabrala proti skvěle hrající Marcele Kolářové značné manko. Jičínská kuželkářka odehrála tři výborné dráhy 149, 137 a 136 kuželek. Přestože jí tolik nevyšla ta závěrečná, předvedla nejlepší jičínský výkon v utkání a získala náskok rovných čtyřiceti kuželek. Ve druhé dvojici velice dobře začala náchodská Bezdíčková proti kapitánce Jičína Martině Hrdinové. Po čtyřicátém hodu si však přivodila svalové zranění a musela ze hry odstoupit. Střídající Majerovou se však také chytla, druhou dráhu však o 4 kuželky vyhrála Hrdinová. V polovině jejich duelu byl stav 1:1 a drama se rozpoutalo na třetích drahách., kde se v závěru k domácím přiklonila štěstěna. Náchodská hráčka trefila existenční hod a závěrečnou devítkou vyhrála dráhu rozdílem jediné kuželky 140-139! To jičínskou kuželkářku zlomilo a nakonec prohrála 511-539. Stav utkání tak byl vyrovnaný 1:1 a Jičín vedl o 12 kuželek.


Před závěrečnými souboji tak měl lepší výchozí pozici Náchod, který vedl 3:1 a o 37 kuželek. Výbornou formu posledních dní - bohužel pro Jičín - prokázala v závěru odchovankyně Hořic v dresu Náchoda Michaela Kučerová. Své soupeřce Lence Hrdinové nedala žádnou šanci a zvítězila po nejlepším výkonu utkání o šedesát kuželek 570-510. Lenka Tomášková tak v závěru již jen korigovala na konečných 2:6 z pohledu Jičína. Na kuželky sice ve velice kvalitním duelu s J.Majerovou remizovala 532-532, ale výhrou na třech drahách vybojovala bod pro tým.
Jičínské kuželkářky tak rozjetý Náchod nezastavily, ale důležité se bude připravit na tuto sobotu, kdy nejprve od 10 hodin hostí nebezpečný Šumperk a od 18 hodiny pak budou dohrávat partii s Jirkovem, do které vstoupí za stavu 2:2 a náskokem 54 kuželek.