Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Výhrou 7:1 nad Hořicemi kuželkáři SKK Jičín B udrželi 3.ligu !

10. 4. 2006 | Muži B | 22. kolo | J. Kapucián

Až závěrečné kolo 3.kuželkářské ligy mužů rozhodlo o všem podstatném, tedy jak postupujícím tak sestupujících. Díky lepšímu skóre se postupujícím do 2.ligy stává SK Solnice, která dokázala zvítězit v těžkém utkání na půdě třetí Sadské 5,5:2,5. O udržení se hrálo v Jičíně, kde domácí rezerva nutně musela zvítězit v okresním derby nad Hořicemi a pak netrpělivě očekávat výsledek z Rybníka, kde hrála Lokomotiva Trutnov.

Tradičně vyhecované derby, bylo zejména ze začátku poznamenáno na straně domácích nervozitou, neboť šlo „o všechno“. V prvním souboji vyhrál Vláďa Pavlata nad Z.Měkotou st. úvodní dráhu, ale na dalších dvou uspěl díky lepší dorážce hráč Hořic. Vše tedy rozhodovalo posledních 30 hodů a v nich prokázal pevnější nervy domácí kuželkář (126-118) a tím pádem vybojoval pro Jičín první bod za celkové vítězství 500-497. Jako na houpačce se odvíjel i duel na vedlejších drahách, kde se Jiří Vejvara s Petrem Vokáčem střídali v získávání jednotlivých setových bodů. V koncovce uhájil Vejvara výhru 477-466 a Jičín tak získal vedení 2:0.


V prostřední části utkání sehráli strhující souboj domácí dorostenec Honza Bednařík a hořický Václav Inguort. Před závěrečnou drahou vedl hostující hráč 2:1 o jedinou kuželku, ale ve velmi dobré formě hrající Bednařík byl v závěrečné třicítce o 3 kuželky lepší a zvítězil tak nakonec 515-513! Definitivně se o osudu utkání rozhodlo na vedlejších drahách kde naprosto selhal hořický František Kráčmar 454 v souboji s Jaroslavem Křížem 516. Závěr tak již byl pouze formalitou. Manko hostí se ještě více prohloubilo po propadáku Miroslava Nálevky na kterém si doslov smlsnul Ladislav Křivka 525-438! Čestný bod zachránil Hořicím Jiří Baier, který po nejlepším výkonu na straně hostí 523 poražených kuželek přehrál V. Řeháka jasně 523-485. Jičín tak zvítězil nečekaně hladce 7:1 o 127 kuželek a netrpělivě očekával zprávy z odpoledního utkání Rybník-Trutnov.


Po oznámení výsledku 6:2 pro domácí tak mohly na jičínské kuželně propuknout oslavy neboť letošní cíl, udržení soutěže, se nakonec vydařil. B tým v ligové soutěži je pro SKK Jičín velkou devizou pro růst mladých hráčů, jejich začleňování do kvalitních ligových soutěží a samozřejmě zásobárnou druholigového áčka.