Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín míří do pohárové Evropy!!

10. 7. 2006 | Ženy A | Český pohár | J. Kapucián

Jičín - Díky úspěšnému počínání v Českém Poháru si jičínské kuželkářky letos prodloužily sezónu nejdéle v dosavadní historii První utkání bylo sehráno na půdě hostů. Zábřeh v něm zvítězil 5:1 při poměru setových bodů 9:7 o 32 kuželek a potvrdil tak roli favorita. Utkání však bylo vyrovnanější než vypovídá konečné skóre. Martina Hrdinová podlehla velice smolně o jedinou kuželku a Dana Viková ztratila vedení až v samém závěru. Jičín však v domácím prostředí již dvakrát dokázal takto nepříznivý vývoj série otočit a tak šance na zisk poháru měla obě družstva.

Že utkání bude dramatické od začátku do konce ukázaly hned úvodní dráhy. Dana Viková na ní zvítězila o 4 kuželky, Martina Hrdinová naopak těsně o 2 podlehla. Další třicítka však dopadla přesně obráceně. Zlom v obou duelech nastal na třetí dráze, kterou kapitánka Jičína M.Hrdinová poměrně vysoko prohrála. Naopak Dana Viková odehrála druhou polovinu startu parádně a tak stav utkání byl ve své polovině nerozhodný 1:1, stejně tak na setové body 4:4 a Jičín vedl o 5 kuželek!


Pro juniorky v dresu SKK Jičín Lenky Hrdinovou a Tomáškovou to znamenalo nutnost zvítězit v obou duelech. Jelikož proti nim stály ostřílené hráčky, které patří k elitě naší nejvyšší soutěže jednalo se o úkol více než nesnadný. Na jičínských hráčkách byla znát tíha odpovědnosti, která svazovala ruce i nohy a hra jičínských hráček tak postrádala tradiční lehkost a náboj. Šance však žila až do poloviny závěrečných soubojů. Na třetích drahách však Wiedermanová a Killarová získaly rozhodující pomocné body, kterými zajistily Zábřehu zisk Č.Poháru. Jičínská děvčata však zaslouží pochvalu za bojovnost až do samého závěru, ve kterém vybojovali alespoň vítězství v domácím utkání. Jičín zvítězil 4:2 o 9 kuželek. V celkovém hodnocení finálového dvou utkání se však radoval z výhry v poměru 9:7 Zábřeh.


Pro hráčky SKK Jičín však byla již finálová účast obrovským úspěchem a po loňském zisku bronzových medailí parádní tečkou za druhou prvoligovou sezónou.


KK Zábřeh si ziskem Českého Poháru zajistil po ligovém stříbru, a tím účasti v Evropském poháru, i právo startu v dalším z mezinárodních pohárů a to NBC. Samozřejmě se však musel rozhodnou pro jeden z nich. Tato záležitost tak velice zajímala jak bronzový celek 1.ligy Spartak Přerov tak hráčky SKK Jičín. Ty měli účast na dosah již v minulém roce, kdy se i v oficiálním zpravodaji ČKA objevilo, že v poháru NBC bude startovat bronzový medailista z nejvyšší soutěže. Bohužel to byla klamná informace a právo stratu připadlo dle rozpisu vítězi českého poháru. Toto rozvržení postupujících bylo platné i pro tuto sezónu a tentokráte se na jičínský tým usmálo štěstí! Zábřeh se rozhodl preferovat Evropský pohár a tak na poháru NBC bude Českou Republiku reprezentovat tým SKK Jičín!


Pro konsolidovaný tým žen SKK Jičín to bude velké vyvrcholení úspěšné éry tohoto tisíciletí, kterou začínal ve třetí lize a postupně se propracoval až k postupu do nejvyšší soutěže, bronzovým medailím v lize a s stříbrným v Českém poháru! Od zlatých šedesátých let jičínských kuželek, kdy jičínské kuželkářky reprezentovaly Československo v mezistátních utkáních a turnajích celkem 74x (Zdenka Těthalová 40×, Jiřina Stehlíková 22× a Olga Hnízdilová 12×) to bude první mezinárodní vystoupení jičínských hráčů v kat. dospělých!


Účast již schválila jak Česká kuželkářská asociace, tak výbor oddílu a tak formu budou hráčky SKK Jičín ladit na termín 4.-7. října kdy se utkají s dalšími předními týmy Evropy v maďarské Andrashidě u Zalaegerszegu, která se nachází nedaleko proslulého jezera Balaton.