Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářky SKK Jičín reprezentovaly ČR na poháru NBC

20. 10. 2006 | Ženy A | Pohár NBC | J. Kapucián

Pohár NBC, Zalaegerszeg (HUN) Hráčky SKK Jičín se zúčastnily v předchozích dnech poháru NBC v maďarském Zalaegerszegu. Ženská část účastníků poháru NBC hrála na kuželně, která se nacházela na předměstí Andrashida. Kuželna byla zastaralá, hrálo se do starého typu kuželek, přesto zde během poháru byly k vidění některé hodnotné výkony, dokonce byl překonán rekord kuželny, jehož nová hodnota činí 594 kuželek. Všechny týmy odehrály nejprve kvalifikaci, čtyři družstva s nejvyššími součty poražených kuželek postupovala do dalších bojů.

Za jičínské ženy zahájila kvalifikační boj kapitánka týmu Martina Hrdinová, které zpočátku svazovala ruce nervozita, nakonec však svůj výkon vytáhla na přijatelných 499 kuželek. Jako druhá nastoupila Martina Tomášková, její počítadlo se zastavilo na 495 poražených kuželkách. Martina předvedla bezchybnou dorážku, v plných však nemohla najít uličku. Třetí nastoupila zkušená Marie Kolářová. Maruška předvedla dobré plné, dorážka se jí však nepovedla podle jejích představ, a tak dosáhla výkonu 502 poražených kuželek. V tento moment jičínské ženy stále udržovaly kontakt s družstvy, která pomýšlela na postup mezi nejlepší čtveřici! Celá soutěž byla velice vyrovnaná.


Na čtvrtém postu nastoupila za jičínské kuželkářky Lenka Tomášková. Té se velice dobře dařilo v plných, v dorážce ale přeci jen netrefovala tolik figur jak by si přála a to jí stálo lepší výsledek než je konečných 504 shozených kuželek. Naděje na postup stále ještě žila. Pátá hráčka Dana Viková neměla jednoduchou pozici, když nastupovala v poslední čtveřici kvalifikačního dne. Dana předvedla průměrné plné, dorážka jí ale vůbec nevyšla. Po prvním dnu kvalifikace se tak ženy SKK Jičín nacházely na 8. místě se ztrátou 20 kuželek na tým z Bosny.


Až v dalším kvalifikačním dnu nastoupila Lenka Hrdinová. Hráčka SKK Jičín hrála ve stejné čtveřici jako Bosenka Bibija Kerla. Lenka postupně stahovala, ale z náskoku hráček Bosny nakonec tři kuželky zbyly. Lenka Hrdinová se stala nejlepší hráčkou Jičína, když porazila 522 kuželek.


Ženy SKK Jičín nakonec obsadily 8. místo. Při své první pohárové účasti, která již sama o sobě byla velkým úspěchem, především sbíraly mezinárodní zkušenosti, které jistě bohatě zúročí v dalších zápasech. Ve vyřazovacích bojích, které následovaly po kvalifikaci nakonec zvítězily Rumunky před Chorvatkami a domácími Maďarkami.