Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři Jičína zabrali v pravý čas a zvítězili 7:1 v Solnici!

27. 2. 2007 | Muži A | 14. kolo | J. Kapucián

Rychnov nad Kněžnou – Doposud nejdůležitější utkání jarní části 2. kuželkářské ligy sehráli hráči SKK Jičín v sobotu na rychnovské čtyřdráze, kde má své domácí prostředí tým SK Solnice. Domácím před utkáním patřila 11. příčka s tříbodovým mankem na hráče Jičína, kteří po sérii jarních neúspěchů okupovali až devátou příčku. Pro domácí tedy naprosto existenční utkání a pro hosty možnost ziskem bodů dohrát soutěž v klidném středu tabulky, nebo v případě neúspěchu spadnout do ošemetného boje na chvostu tabulky.

Jičín se musel obejít bez nemocného Petra Streubela, kterého nahradil čerstvý rekordman jičínské kuželny Pavel Louda, v základní sestavě se opět objevil i dorostenec Honza Bednařík, naopak na střídačce byli připraveni Jaroslav Kříž a Jiří Kapucián.


Úvod začal lépe pro domácí, když Martin Kozel začal na prvních 60 hodů – 309! Josef Vejvara se jej však držel a ve druhé polovině souboje začal náskok nejlepšího domácího hráče stahovat. V nejkvalitnějším duelu dne nakonec vybojoval bod pro domácí Kozel po výborném výkonu 580 poražených kuželek. Josef Vejvara však ztratil pouhých 15 kuželek – 565. Na vedlejších drahách se oběma hráčům tolik nedařilo, jistější však byl Pavel Louda, který výhrou 523-496 vyrovnal na 1:1. Jičín tak vedl o 12 kuželek.


Prostřední část utkání byla ve znamení stálého se přetahování obou družstev v mírném vedení. Rozdíl však nepřekročil více jak 35 kuželek na obou stranách. Před poslední drahou soubojů v této části hry domácí vedli o 1 kuželku. Následujících 30 hodů však bylo klíčových. Jiří Vejvara získává na poslední dráze na Pavla Píče 24 kuželek a celkově vítězí 549-515. Honza Bednařík navíc deklasuje trápícího se Bartoníčka na třiceti hodech o 46 kuželek (155-109 ) a zvyšuje vedení Jičína na 3:1 po výhře 527-504. Jičín má rázem náskok 69 kuželek!


Na citlivé a poměrně padavé kuželně však ještě není nic rozhodnuto. Očekává se závěrečný nápor domácích. Zamlklé domácím publikum však již nemá mnoho důvodů k hlasitému povzbuzování. Jičínští dotahováci Jaroslav Soukup a Roman Bureš hrají velice jistě a postupně k náskoku přidávají další kuželky. Oba dva porážejí shodně 542 kuželek i své soupeře, což znamená nečekaně vysoké, ale naprosto zasloužené vítězství Jičína 7:1. Celé družstvo Jičína je potřeba pochválit za soustředěný týmový výkon, který by měli hráči potvrdit v sobotu od 13:30 na domácí kuželně v Lipách proti MS Brno.