Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Rumcajsova 60 veteránů 2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Petr Streubel proti „svým“ předvedl parádních 585

15. 1. 2008 | Ostatní | Přátelské utkání | J. Kapucián

V rámci přípravy na jarní část mistrovských kuželkářských soutěží, absolvovali kuželkáři a kuželkářky SKK Jičín herní soustředění v jihomoravských Rosicích. Hlavním bodem programu bylo přátelské utkání Rosice A – Jičín A. Na krásné moderní kuželně měli všichni hráči ideální podmínky, leč ne všichni toho dokázali využít k hodnotným výkonům. Domácí hrají třetí nejvyšší soutěž a po podzimní části jsou na lichotivé druhé příčce, Jičínu se o soutěž výše letos nedaří, je až dvanáctý a tak se čekal vyrovnaný boj.

Úvodní duel rozhodl pro domácí Jaromír Šula rozdílem pouhých šesti kuželek, když přehrál Josefa Vejvaru 541-535. Za Jičín bodoval Jaroslav Soukup, který neměl větších problémů s Jiřím Axmanem st. 540-508. Za stavu 1:1 tak jičínští získali mírný náskok v celkově poražených kuželkách.

V prostřední části utkání přidal druhý bod pro Jičín Jiří Kapucián, když v dramatické koncovce udolal Josefa Vaverku 529-521. Domácí však vyrovnali po výborném výkonu Jiřího Axmana ml. 577 na 2:2 a otočili i stav v celkově poražených kuželkách.

Před závěrem tak bylo stále vše otevřené. Velmi dobrou formu potvrdil v duelu s Petrem Mecerodem čerstvý přeborník SKK Jičín Jiří Vejvara, který ač prohrával již 0:2 a o více než 30 kuželek, ve druhé šedesátce zabojoval a nakonec zvítězil 561-542. K nejprestižnějšímu souboji se na závěr postavili kapitán Jičína Roman Bureš a v dresu domácích odchovanec SKK Jičín a ještě před rokem hráč základního kádru jičínského áčka Petr Streubel. Bývalý spoluhráč jičínských se předvedl v nejlepším světle. Bureše porazil na první i druhé dráze o jedinou kuželku a parádní druhou šedesátkou (303) zařídil výhru domácích 5:3, když dosáhl nejlepšího výkonu utkání 585 shozených kuželek.

Skvělé výkony byl k vidění i v dalších po zápasových soubojích, ve kterých se za domácí představili povětšinou odchovanci Rosic, kteří jsou členy juniorských reprezentací a hrají nejvyšší soutěže u nás i v zahraničí. Proti nim prokázali dobrou formu Lenka Hrdinová , která porazila Lubomíra Kalakaje 551-525. Dále Pavel Kříž který sice podlehl 557-592 Daliboru Matyášovi, ale v jejich duelu bylo na co koukat. Svou hrou potěšila po zdravotních problémech se rozehrávající Lenka Tomášková i M. Kvasničková (528).