Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkáři SKK Jičín B ve strhující koncovce porazili Ústí 5:3

30. 3. 2009 | Muži B | 19. kolo | J. Kapucián

Po porážce v 18. kole 3.kuželkářské ligy mužů v pražském Bráníku s KK Konstruktiva B musel posilněný tým SKK Jičín B v domácím prostředí uspět, jinak mu hrozil propad do sestupových vod. Proti stál však velice zdatný soupeř z Ústí n.Labem. Že to bude drama ukázaly už první dvojice. Hosté měli v úvodu navrch, ale během druhé šedesátky se skvěle rozehrál Pavel Louda 294(!) a Petra Bílka přehrál 555-538. Po dvou výborných zápasech za A tým se do sestavy vrátil i Pavel Kříž, ale nervozita mu tentokráte svazovala ruce. Grejtovskému podlehl 512-531. V třetině utkání bylo skóre vyrovnáno 1:1 a hosté vedli o 2 kuželky! V dalších soubojích Brumlich dlouho odolával Schořovi, ale ten nakonec získal druhý bod pro Ústí (531-498). Naštěstí Jiří Vejvara přehrával soupeře od prvního hodu a počítadlo se mu zastavilo nakonec až na krásném čísle 552 bodů. Proti Kunešovi se mu podařilo nahrát 60 kuželek! Před posledními souboji tedy vedli domácí o 25 kuželek za stále nerozhodného stavu 2:2.

Ale drama teprve začínalo gradovat. Hosté našli ulice hned od prvních hodů. Vladimír Řehák se ale po nemoci vrátil také ve velkém stylu. Trochu pomalejší rozjezd měl překvapivě Roman Bureš. V hledišti to bouřilo, a ještě víc, když Řehák vyhrál všechny první tři dráhy! Stejnou mincí však oplácel Vrána proti Burešovi. Poslední dráha se hrála jen na číslo. Před jejím začátkem hájil Jičín náskok 11ti kuželek! V plných Kuneš stáhnul proti Řehákovi 8, Bureš posledními třemi hody (22) nahrál dvě! Před dorážkou tak Jičínu zůstává náskok pouhých 5 kuželek. Řehák si soupeře v dorážce zkušeně pohlídal a rozhodujícím momentem se ukázaly dvě hodové devítky Romana Bureše! Dorážka 61:43 a kuželna se otřásala v základech. Jičín vítězí 5:3 o 25 kuželek!
Nakonec z toho byl nejlepší výkon domácích v této sezoně (dokonce lepší než nejlepší výkon áčka) 3178, z třeti- i druholigových týmů tu víc než Ústí 3153 zahrálo jen Vrchlabí. Kuželna V Lipách tak viděla další fantastický zápas se skvělým koncem pro SKK Jičín B.
V dalším kole však čeká jičínské ještě těžší oříšek, a to Dynamo Liberec na svých domácích drahách v Tipsport Aréně.