Kontakty a fakturace
Obsazení kuželny 2023–2024
Memoriál Honzy Majdana 2024
Jičínský pohár 2023 nere
Rumcajsova 60 veteránů 2023
Podpora oddílu
Sponzorství

Kuželkářské drama Jičín – Slavia rozhodlo 19 kuželek

14. 9. 2009 | Ženy A | 3. kolo | J. Kapucián

Jičín – Předehrávkami 3.kola, vzhledem k účasti našich předních celků v Evropských pohárech, byla o víkendu zahájena nejvyšší kuželkářská soutěž žen. Jednoznačně největší tahák sobotního programu se odehrál na jičínské kuželně V Lipách, kde se představila v lehce pozměněné sestavě mistrovská Slavia Praha. Ta zde loni utrpěla první porážku v několikaleté historii a v pozdějším průběhu sezóny zaváhala již jen dvakrát. Do Jičína tak jela oprávněně s respektem, neboť hráčky SKK doma body rozdávají jen zcela výjimečně.

I letošní zápas přinesl vyrovnané drama od samého začátku do posledních hodů. Výborný úvod na straně domácích předvedla kapitánka SKK Jičín Martina Hrdinová, která měla na svém kontě po šedesáti hodech 284 bodů! V těsném kontaktu se zkušenou Danielou Žďárkovou se držela i nejmladší hráčka jičínské sestavy Michaela Nožičková (253) a Jičín tak vedl po 60 hodech o 3 kuželky!

Martina Hrdinová pokračovala v jisté hře až do konce a výhrou 4:0 543-520 připsala domácím první bod. Za hosty však dle předpokladů vyrovnala Žďárová 4:0 540-498. Slavia tak vedla těsně o 19 kuželek.

V prostřední části utkání předvedla nejlepší výkon utkání nová posila Slavie Kamila Barborová, když ukázala vynikajících 560 poražených kuželek. Marie Kolářová se proti ní ale skvěle držela 532 a když k tomu přidala Dana Viková po vynikající druhé dráze (150) výhru 520-483 nad Janou Pavlíkovou, snížil Jičín rozdíl v utkání na pouhých 10 kuželek! Stav utkání byl v tomto okamžiku opět nerozhodný 2:2.

Závěr samozřejmě lehce poznamenala nervozita z obou stran, neboť šlo o všechno. Jičínské hráčky začaly lépe, když Lenka Hrdinová pro sebe těsně rozhodla obě úvodní dráhy a Petra Abelová na první dráze zvítězila o 2 kuželky a na druhé remizovala! Šedesát hodů před koncem dělila oba celky jediná kuželka! Strhující drama pokračovalo. Na předposlední dráze Slávistky přidávají ke svému náskoku deset kuželek. Před závěrečnou dorážkou je rozdíl rovných deset kuželek a to si již ostřílené duo Slavie Smrčková – Šťastná pohlídalo. Lenka Hrdinová vítězí 493-484 nad Smrčkovou, ale Petra Abelová prohrává 503-521 se Šťastnou a to v celkovém součtu stačí obhájci titulu na těsné vítězství 5:3 o 19 kuželek.

Jičín tak vyšel bodově na prázdno, ale vyrovnaný týmový výkon (3089) podpořený velmi dobrými výkony M. Hrdinové s M. Kolářovou či jistou hrou nadějné M. Nožičkové jsou jistě příslibem do dalších zápasů. Již tuto sobotu 19.září od 10 hodin nastoupí hráčky SKK Jičín na domácí kuželně V Lipách proti nebezpečnému Šumperku, který dokázal o 2 kuželky zvítězit v Zábřehu proti zdejšímu ambicióznímu B týmu!